Bereiding
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd deze in roosjes van 2 cm. Breng een pan
met water en zout aan de kook en kook de bloemkool 5 minuten beetgaar.
Haal de bloemkool uit de pan en laat deze afkoelen in de koelkast. Kook de spaghetti in het
kook vocht van de bloemkool volgens de beschrijving op de verpakking. Giet de pasta af.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd ondertussen de trostomaten in kwarten en verdeel
deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met zout en peper, plaats
de trostomaten in de voorverwarmde oven voor 15 minuten tot deze gepoft zijn.
Verwarm een pan met 1 el extra vierge olijfolie en bak de spekreepjes 5 minuten krokant.
Voeg de bloemkool, spinazie en spaghetti toe en roer dit door. Breng op smaak met zout en
peper. Pluk de blaadjes van de basilicum.
Verdeel de pasta over de borden en leg hier de gepofte tomaten en basilicumblaadjes op.
Garneer het gerecht met de overige olijfolie.
Boodschappenlijstje
- 1 BIO+ bloemkool
- 400 gr BIO+ volkoren spaghetti
- 200 gr BIO+ trostomaten
- ½ tl zout
- ½ tl peper
- 3 el BIO+ extra vierge olijfolie
- 250 gr BIO+ gerookte spekreepjes
- 250 gr BIO+ gesneden bladspinazie, ontdooid
- 3 takjes BIO+ basilicum