Algemeen

 • Wat is een Nutri-score?

  De Nutri-score is een internationaal logo dat je laat zien wat de voedingswaarde van een product is. Scoort een product een groene A, dan bevat het veel goede voedingsstoffen. Zie je een rode E, dan betekent dat dat er veel ongezonde voedingsstoffen inzitten. Hier vind je meer informatie over de Nutri-score.

 • Waar kan ik BIO+ producten kopen?

  Je vindt onze producten in verschillende supermarkten bij jou in de buurt, zoals Coop, Spar, Plus, Dirk, Nettorama, Boni, Boon’s markt, Hoogvliet, Jan Linders, MCD, Poiesz, Spar en Vomar.

  Natuurlijk heeft niet iedere supermarkt hetzelfde assortiment. Bij de een vind je meer BIO+ producten dan bij de ander. Mis je een product in jouw winkel dat je wel op onze website ziet staan? Vraag er dan naar in jouw winkel!

 • Kan ik BIO+ ook online kopen?

  Jazeker! Heeft jouw supermarkt een webshop? Dan kun je daar ook je BIO+ producten bestellen en waarschijnlijk laten bezorgen. Het is alleen niet mogelijk om rechtstreeks via deze website te bestellen.

 • Hee, BIO+ zag er toch heel anders uit?

  Dat klopt helemaal. Maar we vonden het tijd voor een fikse opfrisbeurt. Daarom heeft BIO+ een nieuw logo en geven we ieder product een nieuwe verpakking. Zodat jij het nog eenvoudiger terugvindt in de supermarkt. Maar wees gerust: alleen de verpakking is aangepakt. Aan de inhoud hebben we niks veranderd, dus die is nog steeds zoals jij van ons gewend bent (en dus dik in orde!).

  .

Biologisch

 • Waarom zijn biologische groente en fruit in de supermarkt zo vaak verpakt in plastic?

  Er geldt een wettelijke verplichting op het voorkomen van vermenging van biologische en niet-biologische producten. Om jou de zekerheid te geven dat je echt een biologisch product koopt, zijn winkels verplicht het biologische of het niet-biologische product te verpakken. Omdat dan vaak wordt gekozen voor het product dat het minst wordt verkocht, is dat helaas op dit moment vaak de biologische groente of fruit. Wij doen overigens ons uiterste best om onze groente en fruit zo milieuvriendelijk mogelijk te verpakken en we gebruiken daarbij zo weinig mogelijk plastic. Daar kun je van op aan.

 • Hoe zie ik waar een biologisch product vandaan komt?

  Wil je weten uit welk land jouw biologische paprika, broccoli of appel vandaan komt? Dat kun je zien op een code onderaan het label van het product. Staat er bijvoorbeeld NL-BIO-01, dan komt het uit Nederland. Komt het uit België, dan begint de code met BE en voor Frankrijk is dat FR. Herken je de code niet, vraag het gewoon even aan een supermarktmedewerker.

 • Waarom zitten er soms ook ingrediënten van niet biologische oorsprong in mijn product?

  Het kan voorkomen dat van een ingrediënt geen biologische variant beschikbaar is. Water is hiervan een veelvoorkomend voorbeeld. Er bestaat namelijk geen speciaal biologisch water, waardoor de fabrikant het reguliere ingrediënt mag toevoegen.

Ingrediënten en allergenen