Waarom die + achter BIO? Dat leggen we graag aan je uit!

 

 

 

Bij BIO+ geloven we dat iedereen moet kunnen genieten van biologische producten, omdat die bij de productie meer rekening houden met mens, dier en milieu dan reguliere producten. Dat vinden we belangrijk. En we vinden eigenlijk dat jij voor biologisch moet kunnen kiezen bij alles wat in de schappen van de supermarkt ligt. Allemaal voor een schappelijke prijs. Daarom biedt BIO+ je een heel uitgebreid assortiment biologische producten. Van zuivel tot chips en van rijst tot koffie.. Zo kun jij je dagelijkse boodschappen lekker biologisch doen, bij een supermarkt bij jou in de buurt.

Zo wordt biologisch wel heel bio-logisch:

 

  • Op alle verpakkingen van biologische producten vind je het keurmerk van de Europese Unie, dus ook op die van ons. Dat groene blaadje betekent dat een product 100% zeker biologisch is. Dat keurmerk krijg je niet zomaar, daar wordt streng op gecontroleerd. En omdat wij vinden dat mens, dier en milieu het beste verdienen, zorgen wij ervoor dat onze producten dat keurmerk verdienen.
  • Onze biologische boeren telen en verzorgen hun gewassen en producten met veel toewijding. Om je fruit en groente bijvoorbeeld te beschermen tegen ongewenste mee-eters zoeken ze liever naar natuurlijke oplossingen dan dat ze chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruiken. Daar komt bij dat ze hun gewassen alle tijd geven om rustig te groeien.
  • Je weet zelf hoe goed frisse lucht voor je is. Bij BIO+ zijn we ervan overtuigd dat dat ook voor dieren geldt. Daarom scharrelen en grazen kippen, varkens en koeien op een biologische veehouderij zo veel mogelijk buiten. Onze BIO+ melkkoeien lopen zelfs minstens 180 dagen per jaar lekker buiten in de wei.
  • Omdat wij geloven dat eerlijke producten een eerlijke prijs verdienen, zorgen we ervoor dat onze boeren die eerlijke prijs ook krijgen voor hun gewassen, eieren, vlees en zuivel. Dat geldt trouwens voor alle producenten van het gehele BIO+ assortiment. En natuurlijk zien we er tegelijkertijd op toe dat jij niets te veel betaalt voor jouw biologische keuze. Zo maken we biologisch het nieuwe logisch.

Kijk, en daarom vinden wij dat onze BIO producten wel een plus hebben verdiend.

Een eerlijk product, een eerlijke prijs en een groot assortiment. Bijzonder biologisch.

Dat is de + van BIO+