Scrambled eggs met kipfilet en geroosterd brood

Bereiding

Bereid de volkorenbroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Voor extra crunch: Snijd de
afgebakken volkorenbroodjes doormidden en besmeer met 30 gr roomboter. Verwarm een pan en
rooster de broodjes 3 minuten op middelhoog vuur zodat ze goudbruin kleuren.

Pel en snijd ondertussen de ui fijn. Hak de krulpeterselie fijn en snijd de kipfilet in reepjes.
Breek de eieren en mix deze tot een geheel met de volle melk, de helft van de peterselie en de helft
van de peper en zout.

Verwarm een pan met de overige roomboter en bak de ui glazig. Voeg vervolgens de gesneden
kipfilet en het ei mengsel toe. Bak 5 minuten tot het ei mengsel helemaal (of tot wens) gestold is,
roer regelmatig door.

Snijd ondertussen de trostomaten in parten. Verdeel de scrambled eggs over het geroosterde brood
en leg hier de tomaten op. Garneer met de resterende peterselie en peper.

Boodschappenlijstje

  • 4 st BIO+ volkorenbroodjes
  • 40 gr BIO+ ongezouten roomboter
  • 1 BIO+ gele ui
  • 3 takjes BIO+ krulpeterselie
  • 200 gr BIO+ kipfilet
  • 12 st BIO+ eieren
  • 70 ml BIO+ volle melk
  • 1 tl grof gemalen peper
  • 1 tl zout
  • 150 gr BIO+ trostomaten