Zuurkooltaartjes

Lekkere kleine taartjes. Leuk als Hollands tapas hapje.

Verwarm de oven voor op 200 ℃. Laat de deegplakjes ontdooien. Laat de zuurkool in een zeef uitlekken en druk het vocht goed uit. Snijd de zuurkool iets fijner. Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter. Klop in een kom de eieren los en meng de crème fraîche, kaas en peper erdoor.

Vet de quichevormpjes in en bedek deze met de plakjes bladerdeeg. Het overhangend deeg langs de rand afsnijden. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van het deeg. De deegbodems 5 minuten in het midden van de oven voorbakken. In een kom de zuurkool met de spekjes mengen. Neem vormpjes uit de oven en verdeel de zuurkool erover. Schenk vervolgens het eimengsel over de vormpjes. Bak de taartjes in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Serveertip

Voeg wat rozijnen toe om de taartjes een iets zoetere smaak te geven

Boodschappenlijst

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram naturel zuurkool
  • 4 eieren
  • 125 ml crème fraiche
  • 80 gram geraspte kaas
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 tl zwarte peper
  • 4 quiche vormpjes

Ook lekker

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Chocolade cheesecake muffins

Onze nieuwe favoriet! Heerlijke chocolade met een romige topping. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de cacao, tarwebloem en bakpoeder in een kom....

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!