Zoete kaneelbroodjes

Uitgebreid ontbijten of gewoon een lekker tussendoortje? Probeer dan deze kaneelbroodjes.

Doe de karnemelk en de helft van de roomboter in een pannetje en smelt de boter op laag vuur.  Meng in een kom de tarwebloem, gist en 2 eetlepels rietsuiker. Schenk hier het karnemelk-botermengsel. Klop het ei los en voeg dit ook toe. Kneed met je handen het deeg goed door tot er een stevig bal ontstaat. Dek af met een theedoek en laat het deeg 40 minuten rijzen. Doe de kristalsuiker in een sauspan en schenk er 2 scheutjes water bij. Laat de suiker langzaam smelten. Warm in een andere pan de slagroom langzaam op. Doe hier de andere helft van de boter bij en laat het langzaam smelten. Zodra de suiker bruin wordt en gaat borrelen neem dan de pan van het vuur. Voeg de slagroom toe en roer het geheel door.  Vet een ovenschaal of bakblik in met boter en schenk het suiker- slagroom mengsel er in.  Meng in een kommetje de overige lepels rietsuiker en de kaneel. Rol het deeg uit tot een vierkante lap en verdeel het kaneelmengsel hierover. Bestrooi het deeg met de rozijnen. Maak van het deeg een grote rol en snijd hem in plakken. Leg de plakken deeg in de ovenschaal. Laat het deeg wederom 40 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Eet smakelijk!

Serveertip

Wil je de kaneelbroodjes een extra touch geven? Wel de rozijnen dan in rum. Doe dit de avond van te voren zodat de smaak goed kan intrekken.

Boodschappenlijst

  • 180 ml karnemelk
  • 100 gram roomboter
  • 350 gram tarwebloem
  • 7 gram droge gist
  • 5 el rietsuiker
  • 1 ei
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 ml slagroom
  • 3 el kaneel
  • 4 el rozijnen

Ook lekker

Bosbes apple crumble

Lekkere trek maar geen zin of tijd om uitgebreid een taart te maken? Dan is deze bosbes apple crumble een uitkomst. Het frisse van het...

Aan de slag!

Krokante bosvruchten smoothie

Een frisse smoothie als ontbijt of tussendoor. de muesli in deze smoothie geeft net die extra bite. Meng in een blender de bosvruchten en de...

Aan de slag!

Amandel-choco brokken

Chocola is en blijft een van de favoriete snacks. Deze choco brokken zijn een heerlijk tussendoortje bij de koffie of als dessert. Verwarm de oven...

Aan de slag!