Walnoot brownie

Lekker als tussendoortje of dessert deze brownie vol chocolade, met walnoten voor net die extra bite.

Verwarm de oven voor op 180 . Maak de walnoten fijn in een keukenmachine of door er met de deegroller overheen te rollen. Zet een pan met water op het vuur. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een kom. Zet de kom in de pan met water zodat de chocolade au-bain marie kan smelten. Mix de gesmolten chocolade met de walnoten in een keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe en vervolgens het tarwebloem en de sinaasappelrasp. Giet het beslag in een bakblik of cakevorm. Bak de brownie in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.

Eet smakelijk!

Serveertip

snijd de brownie in stukken en serveer op een gebaksbordje met wat verse geklopte slagroom.

Boodschappenlijst

  • 80 gram tarwebloem
  • 300 gram walnoten
  • 200 gram melk chocolade
  • 200 gram pure chocolade 72%
  • 6 eieren
  • 1 el kaneel
  • geraspte schil van een sinaasappel

Ook lekker

Chocolade cheesecake muffins

Onze nieuwe favoriet! Heerlijke chocolade met een romige topping. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de cacao, tarwebloem en bakpoeder in een kom....

Aan de slag!

Chocolade cake met bosvruchten

Een klassieke verwennerij: chocolade cake. Extra lekker met wat bosvruchten erbij. Vet een cakevorm in en verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt in...

Aan de slag!

Zoete kaneelbroodjes

Uitgebreid ontbijten of gewoon een lekker tussendoortje? Probeer dan deze kaneelbroodjes. Doe de karnemelk en de helft van de roomboter in een pannetje en smelt...

Aan de slag!