Stokbroodje met hamburger en yoghurt dip

Een heerlijke lunch of lichte maaltijd? Met stokbrood en daarop een hamburger kan het allebei. Lekker in combinatie met het frisse van de yoghurtsaus.

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil in snijd de ui in ringen. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de paprika in repen. Verwijder de zaadlijsten. Meng de groenten met 2 eetlepels olijfolie, de knoflook tenen en wat peper en zout. Rooster de groenten in de oven in ongeveer 20 minuten bruin en beetgaar. Schep ze regelmatig om. Bestrijk de hamburgers met olijfolie. Rooster ze in een grillpan in ongeveer 8 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig. Haal het groenten mengsel uit de oven. Verwijder de knoflook. Knijp deze uit boven de yoghurt en roer dit met wat zout en peper door elkaar. Snijd de stokbroden in 2 stukken. Snijd deze open en bestrijk ze met olijfolie. Bak het brood af volgens de bereidingswijze op de verpakking.. Beleg de broodjes met de groenten, hamburgers en wat knoflookyoghurt.

Eet smakelijk!

Serveertip

Liever geen brood? Bak dan wat krieltjes en maak een kleine salade voor bij de hamburgers. Dan heb je in no-time een volwaardige maaltijd.

Boodschappenlijst

  • 4 hamburgers
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • 3 el olijfolie
  • 2 knoflook tenen
  • 2 afbak stokbroden
  • 150 gram volle yoghurt
  • zout
  • peper

Ook lekker

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk Italiaanse pasta met zalm. Makkelijk en snel te bereiden. Bereid de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm onder tussen de olijfolie....

Aan de slag!