Stamppot pastinaak en zalm

Een stamppot is heerlijk in de winter maar kan ook prima in de andere seizoenen. In plaats van aardappel gebruiken we pastinaak. Dat geeft de stamppot net een verfijndere smaak.

Schil en snijd de pastinaak in stukken. Breng de pastinaak met water aan de kook en kook hem gaar. Maak de prei schoon en snijd deze in kleine ringetjes. Voeg de prei toe aan de pastinaak en laat nog even mee koken. Bak ondertussen de zalmfilets kort gaar in een koekenpan met de olijfolie. Giet groenten af en stamp deze door elkaar tot een puree. Snijd de zalm in stukjes en schep deze door de groenten. Schil en snijd de lente uitjes in kleine ringetjes. Schep deze samen met een handje rucola door de stamppot. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Eet smakelijk!

Serveertip

Serveer de stamppot in een diep bord en maak er een klein kuiltje in. Meng wat creme fraiche met verse dille en doe een klodder in het kuiltje. Hiermee maak je de stamppot nog iets smeuïger.

Boodschappenlijst

  • 500 gram pastinaak
  • 2 preien
  • 2 stuks zalmfilet
  • 2 lente uitjes
  • rucola
  • 3 el milde olijfolie
  • zout
  • peper

Ook lekker

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk Italiaanse pasta met zalm. Makkelijk en snel te bereiden. Bereid de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm onder tussen de olijfolie....

Aan de slag!