Preitaart met geitenkaas en appel

Een vegetarische quiche met lekker veel kaas. Daar kun je heerlijk van genieten.

Verwarm de oven voor op 200 ℃. Laat het bladerdeeg ontdooien. Was de prei en snijd ze in kleine ringetjes. Verwarm de boter in een koekenpan en fruit de prei hierin. Was en snijd de appel door de helft. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Besprenkel de appelstukjes met het sap uit de halve citroen. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes. Meng de stukjes appel en de geitenkaas met de prei. Doe de eieren met de crème fraîche en een snufje zout in een kom en meng dit door elkaar. Vet een ovenschaal in met boter en leg hierin de plakjes bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in en strooi er wat paneermeel over. Verdeel het preimengsel over het bladerdeeg en giet het eimengsel eroverheen. Bak de preitaart gaar in ongeveer 45 minuten.

Eet smakelijk!

Serveertip

Wil je meer vulling? Voeg dan champignons en een uitje toe.

Boodschappenlijst

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 preien
  • 20 gram roomboter
  • 1 appel
  • 1/2 citroen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 3 eieren
  • 100 ml crème fraiche
  • paneermeel
  • zout

Ook lekker

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk Italiaanse pasta met zalm. Makkelijk en snel te bereiden. Bereid de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm onder tussen de olijfolie....

Aan de slag!