Pompoenhutspot met ananas

Geen klassieke hutspot maar wel erg lekker en perfect voor de kille herfst.

Schil en snijd de ui in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui met de masala en kurkuma glazig. Snijd de tomaat in stukjes en voeg deze toe. Was en schil de peen. Snijd deze in schijfjes. Was en schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd deze in blokjes. Schil de aardappelen en snij deze in blokjes. Voeg de peen, pompoen en aardappelen toe aan de ui en bak deze even mee. Maak de bouillon volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de bouillon en wat sap van de ananas toe aan het groenten mengsel en kook het geheel in ongeveer 30 minuten gaar. Giet het af en stamp het geheel fijn. Schep de stukjes ananas en basilicum erdoor.

Eet smakelijk!

Serveertip

Wel vlees ? Serveer er dan een lekkere rookworst bij.

Boodschappenlijst

  • 3 el milde olijfolie
  • 300 gram pompoen in blokjes
  • 400 gram winterpeen in schijfjes
  • 1 grote ui
  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • klein blikje ananasstukjes
  • 1 grote tomaat
  • 4 dl groente bouillon
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el masala
  • 1 el basilicum

Ook lekker

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk Italiaanse pasta met zalm. Makkelijk en snel te bereiden. Bereid de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm onder tussen de olijfolie....

Aan de slag!