Pompoenflapjes

Met pompoen kun je alle kanten op; soep, puree maar ook heerlijke flapjes.

Verwarm de oven voor op 180 ℃.
Voor het deeg: Schil de aardappel en kook deze. Prak de aardappel fijn. Meng de geprakte aardappel met het ei, kummel, zout en limoensap. Voeg de bloem beetje bij beetje toe en kneed ondertussen tot een elastisch deeg. Maak van het deeg ongeveer 10 balletjes. Rol de balletjes met een deegroller heel dun uit op een met bloem bestoven werkblad. Zorg dat de deegplakjes rond van vorm zijn.

Voor de vulling: Halveer de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Snijd lelijke stukken van de schil (de rest van de schil kun je laten zitten) en was de schil goed. Snijd de pompoen in grove stukken. Kook de stukken gaar in een beetje water. Giet het water af en laat de pompoen even afkoelen en drogen. Prak de pompoen vervolgens fijn. Hak de peterselie fijn. Schil en snijd de ui heel fijn. Bak de ui in een beetje boter goudbruin. Meng de geprakte pompoen met de gebakken ui, de gehakte peterselie, geraspte kaas en mosterd. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Leg de pompoenvulling op de onderste helft van het deegrondje. Klap de bovenste helft van het deegflapje over de pompoenvulling. Druk de randen goed aan. Bestrijk de flapjes eventueel met wat losgeklopt ei, voor een bruiner en knapperiger resultaat. Leg de flapjes op een ingevet bakblik. Bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Serveertip

Serveer de flapjes met wat chilisaus. Lekker om in te dippen.

Boodschappenlijst

  • 150 gram tarwebloem
  • 100 gram kruimige aardappel
  • 1 ei
  • 1 tl kummel
  • 1/2 tl zout
  • 1 drupje limoensap
  • 500 gram pompoen
  • 100 gram geraspte kaas
  • 3 el peterselie
  • 2 el mosterd
  • 1 ui
  • roomboter
  • zout en peper

Ook lekker

Chocolade cheesecake muffins

Onze nieuwe favoriet! Heerlijke chocolade met een romige topping. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de cacao, tarwebloem en bakpoeder in een kom....

Aan de slag!

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!