Pittige garnalen

Deze garnalen zijn een lekker pittige snack voor de bij de borrel.

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Schil en snipper de ui. Bak deze in de hete olie. Pel en pers de knoflook. Voeg de knoflook toe aan de ui. Voeg de garnalen toe en bak deze mee. Voeg de tomatenstukjes toe en laat iets inkoken. Voeg een schepje sambal of scheutje chilisaus toe om het geheel wat pittiger te maken. Serveer de garnalen in een schaal en garneer met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Serveertip

wanneer je de sambal vervangt door chilisaus en er op het laatst wat crème fraiche doorheen roert, maak je de garnalen wat zoeter.

Boodschappenlijst

  • 300 gram garnalen
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 el sambal
  • peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el milde olijfolie

Ook lekker

Chocolade cheesecake muffins

Onze nieuwe favoriet! Heerlijke chocolade met een romige topping. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de cacao, tarwebloem en bakpoeder in een kom....

Aan de slag!

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk Italiaanse pasta met zalm. Makkelijk en snel te bereiden. Bereid de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm onder tussen de olijfolie....

Aan de slag!