Pilav van quinoa met peen en spinazie

Een klassieker: Pilav. Wij geven er net een andere twist aan.

Bereid de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten ongeveer 3 minuten in een koekenpan zonder boter of olie. Laat de pijnboompitten afkoelen op een bord. Schil en snijd de ui fijn. Schil en snijd de peen in plakjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de ui en peen voor ongeveer 10 minuten. Neem de groenten uit de pan. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in dezelfde pan en bak de kip in 5 minuten gaar. Voeg de ui, peen, krenten en spinazie in delen toe. Laat de spinazie goed slinken. Voeg zodra de spinazie geslonken is de quinoa toe. Schep alles goed door elkaar en bestrooi met de pijnboompitten.   

Eet smakelijk! 

Serveertip

Door de kip achterwege te laten en te vervangen door een vleesvervanger, heb je in no time een vegetarische pilav.

Boodschappenlijst

  • 280 gram quinoa
  • 4 el milde olijfolie
  • 300 gram kipfilet
  • 3 el rozijnen
  • 250 gram winterpeen, in plakjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • 300 gram gesneden bladspinazie

Ook lekker

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk Italiaanse pasta met zalm. Makkelijk en snel te bereiden. Bereid de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm onder tussen de olijfolie....

Aan de slag!