Mini pizza

Pizza is favoriet bij velen en zelfgemaakt eigenlijk altijd het lekkerst.

Meng de bloem, suiker, zout, gist, water en olie in een kom. Kneed hiervan een soepel deeg. Laat het deeg rijzen voor ongeveer 20 minuten. Verwarm ondertussen de over voor op 220 graden.  Bekleed een bakplaat met bakpapier en druk het pizza deeg hierop plat. Bestrijk het deeg met de passata. Bedek het geheel met de ham. Snijd de courgette en champignons in plakjes. Beleg de pizza met de courgette en champignons en strooi hier de geraspte kaas over heen. Bak de pizza gaar in ongeveer 20 minuten. Snijd de pizza op het bakblik in kleine stukjes of gebruik een uitsteker zodat je mini pizza’s krijgt. Serveer met een klein schepje crème fraîche en wat blaadjes rucola.

Eet smakelijk!

Serveertip

liever een grote pizza? Snijd dan geen stukken aan het einde maar laat de pizza heel. Wil je een grotere pizza maken of twee pizza’s tegelijkertijd. Verdubbel dan de ingrediënten.

Boodschappenlijst

  • 250 gram tarwebloem
  • 1,5 tl zout
  • 1,5 tl rietsuiker
  • 5 gram droge gist
  • 25 ml milde olijfolie
  • 130 ml water
  • passata basilico
  • 1 courgette
  • 250 gram champignons
  • 200 gram achterham in plakken
  • 175 gram geraspte kas
  • crème fraîche
  • rucola

Ook lekker

Chocolade cheesecake muffins

Onze nieuwe favoriet! Heerlijke chocolade met een romige topping. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de cacao, tarwebloem en bakpoeder in een kom....

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Vijf granen broodje met avocado mousse

Zelf broodbeleg maken is makkelijk en lekker. Neem nou deze avocado mousse. Klaar in no-time! Bak de broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook...

Aan de slag!