Linzensoep

Een lekker warme en vullende soep is perfect voor een snelle maaltijd, lunch of gewoon tussendoor.

Schil en snijd de ui fijn. Pel en pers de knoflooktenen uit. Neem een grote kookpan, doe daar de olijfolie in en bak hierin de ui en knoflook glazig. Maak de bouillon volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet deze bij de ui. Snijd de paprika in repen en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens de repen in kleine blokjes. Snijd de peper door de helft en verwijder de zaadlijsten. Dit hoeft niet, als de zaadlijst blijft zitten dan is de peper scherper en wordt de soep wat pittiger. Snijd de peper in kleine reepjes. Voeg de paprika en peper toe aan de bouillon. Voeg de linzen toe en laat het geheel zachtjes door koken zodat de linzen zacht worden. Indien wenselijk kun je de linzen pureren als ze gaar zijn. Dan is de soep wat meer gebonden.

Eet smakelijk!

Serveertip

Wil je de soep iets pittiger? Snijd dan een rood pepertje fijn en bak deze mee met de ui en knoflook.

Boodschappenlijst

  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 1 paprika
  • 200 gram rode linzen
  • 2 groente bouillon blokjes
  • 1 rode peper
  • 3 el milde olijfolie

Ook lekker

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk Italiaanse pasta met zalm. Makkelijk en snel te bereiden. Bereid de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm onder tussen de olijfolie....

Aan de slag!