Linzensalade met kip en spinazie

Een heerlijke maaltijdsalade van linzen, spinazie en kip. Heb je over? Geen probleem bewaar wat en eet dit de volgende dag als lunch.

Bereid de linzen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Of gebruik kant-en-klare linzen. Snijd de kipfilet in dunne kleine reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes goudbruin en gaar. Schil en snijd de rode ui fijn en bak deze even mee met de kip. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Laat het geheel afkoelen. Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel ze af en laat uitlekken. Meng in een serveerschaal de linzen en het kip-spinaziemengsel door elkaar. Besprenkel met wat lijnzaadolie.

Eet smakelijk!

Serveertip

Vervang de kip door tofu of andere vleesvervanger om er een vegetarische salade van te maken.

Boodschappenlijst

  • 300 gram verse spinazie
  • 3 el lijnzaadolie met citroen
  • 2 kleine rode uien
  • 200 gram kipfilet
  • 300 gram dupuis linzen
  • 4 el milde olijfolie

Ook lekker

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk Italiaanse pasta met zalm. Makkelijk en snel te bereiden. Bereid de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm onder tussen de olijfolie....

Aan de slag!