Kwark muesli taart

De perfecte taart voor een feestje of zomaar iets lekkers bij de koffie. Deze taart is het lekkerst als je hem de avond van te voren maakt. Dan kan de kwark goed opstijven en trekken alle smaken goed in.

Smelt de boter in een pan op een laag vuurtje en meng de muesli erdoor. Bedek de bodem van een bakblik of springvorm met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm van 20 cm. Strijk het mengsel glad en laat het in de koelkast opstijven. Week de gelatine in koud water. Verwarm het diksap, haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Giet het mengsel over in een kom en roer regelmatig om te voorkomen dat het gaat klonteren. Meng ondertussen de kwark met de honing. Klop de slagroom stijf. Meng het diksap door de kwark en spatel rustig de slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de mueslibodem en laat de kwarktaart in de koelkast minstens 3 uur opstijven.

Eet smakelijk!

Serveertip

Plaats de taart op een mooie taart schaal en garneer met wat vers fruit.

Boodschappenlijst

  • 100 gram roomboter
  • 175 gram krokante muesli rood fruit en chocolade
  • 2 dl diksap
  • 10 gram gelatine (6 blaadjes)
  • 500 gram kwark
  • 1 el vloeibare honing
  • 250 ml slagroom

Ook lekker

Chocolade cheesecake muffins

Onze nieuwe favoriet! Heerlijke chocolade met een romige topping. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de cacao, tarwebloem en bakpoeder in een kom....

Aan de slag!

Chocolade cake met bosvruchten

Een klassieke verwennerij: chocolade cake. Extra lekker met wat bosvruchten erbij. Vet een cakevorm in en verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt in...

Aan de slag!

Zoete kaneelbroodjes

Uitgebreid ontbijten of gewoon een lekker tussendoortje? Probeer dan deze kaneelbroodjes. Doe de karnemelk en de helft van de roomboter in een pannetje en smelt...

Aan de slag!