Kokos citroen cake

Zoet en fris tegelijk. Deze kokos citroen cake is heerlijk bij de koffie of als dessert na de maaltijd.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een keukenmachine de roomboter met de suiker tot een glad en romig geheel. Voeg hier een voor een de eieren aan toe en klop het geheel luchtig door voor ongeveer 5 minuten. Rasp de schil van de citroen en hou dit even apart. Snijd de citroen door de helft. Voeg het kokosmeel, de tarwebloem en het bakpoeder toe aan het botermengsel en blijf mixen. Voeg de schil van de citroen toe en knijp beide helften van de citroen uit boven het beslag. Voeg naar smaak de gewenste hoeveelheid kokosrasp toe. Vet een cakevorm in met wat boter. Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar en bruin in het midden de oven.

Eet smakelijk!

Serveertip

geen kokos liefhebber? Vervang het kokosmeel door tarwebloem en laat de kokosrasp achterwege. Je hebt dan een heerlijk frisse citroen cake.

Boodschappenlijst

  • 125 gram tarwebloem
  • 75 gram kokosmeel
  • 200 gram rietsuiker
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • kokosrasp
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 1 el bakpoeder

Ook lekker

Chocolade cheesecake muffins

Onze nieuwe favoriet! Heerlijke chocolade met een romige topping. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de cacao, tarwebloem en bakpoeder in een kom....

Aan de slag!

Chocolade cake met bosvruchten

Een klassieke verwennerij: chocolade cake. Extra lekker met wat bosvruchten erbij. Vet een cakevorm in en verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt in...

Aan de slag!

Zoete kaneelbroodjes

Uitgebreid ontbijten of gewoon een lekker tussendoortje? Probeer dan deze kaneelbroodjes. Doe de karnemelk en de helft van de roomboter in een pannetje en smelt...

Aan de slag!