Hollandse couscous

Een van Marokkaanse maaltijd maar dan op zijn Hollands. Twee werelden die goed te combineren zijn met een smakelijk gerecht als resultaat.

Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de couscous garen in een afgesloten schaal. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in kleine blokjes. Wok de courgette en paprika in olie en voeg de kruiden toe. Bereid de bouillon volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tomaten in blokjes en voeg samen met de bouillon toe aan de groenten. Laat het geheel even sudderen. Bak de runderchipolata’s in een koekenpan bruin en gaar. Meng de rozijnen, een scheutje olijfolie en de munt met de couscous. Serveer de couscous samen met de groenten en het vlees.

Eet smakelijk!

Serveertip

Om het gerecht toch een Marokkaans tintje te geven kun je de couscous serveren in een Tajine.

Boodschappenlijst

  • 2 runderchipolata
  • 240 gram couscous
  • 1 tl peper
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • ½ kopje gewelde rozijnen
  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 2 tomaten
  • ½ groenten bouillon blokje
  • 1 handje verse muntblaadjes

Ook lekker

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk Italiaanse pasta met zalm. Makkelijk en snel te bereiden. Bereid de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm onder tussen de olijfolie....

Aan de slag!