Gesouffleerde omelet met kaas

Een gebakken ei is altijd lekker, makkelijk en snel. Maar een omelet en dan gesouffleerd haalt net wat meer smaak uit het ei.

Scheid de dooiers van het eiwit. Klop de dooiers los met de helft van de boter. Voeg zout en peper naar smaak toe. De boter hoeft zich niet helemaal te vermengen met het ei. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Vermeng de dooiers met de eiwitten en houdt het mengsel luchtig. Verhit de resterende boter in een ruime bakpan tot de boter schuimt. Giet het omeletmengsel erin en laat de omelet op halfhoog vuur garen tot de onderkant goudkleurig is. Bestrooi de omelet met de geraspte kaas. Schuif een bakmes onder een helft van de omelet en klap hem dubbel. Leg er even een deksel op om na te garen.

Eet smakelijk!

Serveertip

lekker met vers gebakken broodjes.

Boodschappenlijst

  • 2 el geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 50 gram roomboter
  • zout
  • peper

Ook lekker

Vijf granen broodje met avocado mousse

Zelf broodbeleg maken is makkelijk en lekker. Neem nou deze avocado mousse. Klaar in no-time! Bak de broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook...

Aan de slag!

Wrap van ei met kwark

We kennen de wrap eigenlijk alleen als maistortilla. Maar met ei maak je in no time een heerlijke wrap. Breek de eieren en doe ze...

Aan de slag!

Kwark met blauwe bessen en krokante muesli

's ochtends weinig tijd? Dit ontbijt kun je de avond ervoor al maken. Scheelt tijd en komt de smaak ten goede! Maak dit ontbijt de...

Aan de slag!