Gepocheerd ei met spinazie en een knoflookcrouton

Alle tijd om uitgebreid te ontbijten? Probeer dan eens dit gepocheerde ei.

Verwarm de oven voor op 200 . Snijd de broodjes door de helft en leg ze met de binnenkant op een ovenrooster. Snijd 1 knoflookteen heel fijn en roer deze met een scheutje olijfolie en de licht uitgelekte tomatenblokjes tot een sausje. Breng het sausje met zout en peper op smaak. Besmeer de broodjes met dit sausje en bak ze volgens de bereidingswijze op de verpakking.  

Zet het water op in een pan met wat zout en voeg de azijn toe, dit om het eiwit snel te laten stollen. Breek de eieren een voor een kapot en doe ze per stuk in een koud koffiekopje. Zet het vuur onder het gekookte water zacht en laat een ei voorzichtig in het water zakken. Het eiwit voegt zich dan vanzelf om de eidooier. Laat het eitje ongeveer 4 minuten pocheren. Het water mag dan niet meer koken. Herhaal dit met het volgende eitje. 

Verwarm de diepvriesspinazie in een pannetje. Snijd de ui en de andere knoflookteen fijn en fruit ze licht in een beetje olijfolie. Meng ze daarna met de spinazie. Snijd als laatste de rode ui in dunne ringen. Haal de uienringen door de bloem en bak ze licht aan in een pan met een scheutje olie.

Eet smakelijk!

Serveertip

Een uitgebreid ontbijt smaakt nog beter aan een gezellige ontbijttafel met de hele familie.

Boodschappenlijst

  • 4 eieren
  • ½ pak gesneden bladspinazie (diepvries)
  • 2 knoflook tenen
  • 1 ui
  • ½ blik tomatenblokjes
  • paar blaadjes verse bladspinazie
  • 2 vijfgranenbroodjes
  • 2 dl natuurazijn
  • ½ rode ui
  • 2 l water
  • olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout
  • 1 el tarwebloem

Ook lekker

Vijf granen broodje met avocado mousse

Zelf broodbeleg maken is makkelijk en lekker. Neem nou deze avocado mousse. Klaar in no-time! Bak de broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook...

Aan de slag!

Wrap van ei met kwark

We kennen de wrap eigenlijk alleen als maistortilla. Maar met ei maak je in no time een heerlijke wrap. Breek de eieren en doe ze...

Aan de slag!

Kwark met blauwe bessen en krokante muesli

's ochtends weinig tijd? Dit ontbijt kun je de avond ervoor al maken. Scheelt tijd en komt de smaak ten goede! Maak dit ontbijt de...

Aan de slag!