Gehaktballetjes met tzatziki

Een lekker hapje voor tijdens een feestje of gewoon iets te snacken bij de borrel? Deze gehaktballetjes zijn lekker en makkelijk te bereiden.

Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng in een kom het gehakt met de peterselie, wat zout en peper. Schil en snipper de ui en voeg deze toe aan het gehakt. Meng de couscous door het gehaktmengsel en draai er kleine balletjes van. Verhit de olijfolie in een pan en braad de gehaktballetjes op een laag vuur bruin en gaar. Maak onder tussen de tzatziki. Snijd hiervoor de komkommer in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom en voeg de kwark toe. Pel en pers de knoflook en voeg dit aan de yoghurt toe. Meng het geheel goed en breng op smaak met wat peper en zout. Serveer de gehaktballetjes met de yoghurtsaus.

Eet smakelijk!

Serveertip

Wil je de gehaktballetjes liever wat pittiger? Meng dan door het gehakt een paar theelepeltjes sambal.

Boodschappenlijst

  • 30 gram couscous
  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 el peterselie
  • zout
  • peper
  • 4 el milde olijfolie
  • ¼ komkommer
  • 1 dl kwark
  • 2 tenen knoflook

Ook lekker

Chocolade cheesecake muffins

Onze nieuwe favoriet! Heerlijke chocolade met een romige topping. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de cacao, tarwebloem en bakpoeder in een kom....

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Zuurkooltaartjes

Lekkere kleine taartjes. Leuk als Hollands tapas hapje. Verwarm de oven voor op 200 ℃. Laat de deegplakjes ontdooien. Laat de zuurkool in een zeef...

Aan de slag!