Fritatta met spinazie

Een klassiek Spaans gerecht: Frittata. Makkelijk te maken en erg lekker als lunch of lichte maaltijd.

Verwarm de spinazie in een pannetje. Schil de aardappel, ui, knoflook en ham in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in koekenpan en bak hierin de aardappels in ongeveer 6 minuten iets zacht. Voeg de ham, ui en knoflook toe en bak deze nog 3 minuten mee tot de aardappels gaar zijn. Klop de eieren los. Wanneer de spinazie opgewarmd is en er veel water vanaf gekomen is, laat deze dan goed uitlekken. Meng het aardappelmengsel met de spinazie en de eieren en bak deze in een koekenpan in 5 minuten op laag vuur. Laat de fritatta op het deksel glijden en keer hem om. Bak de andere zijde nog 2 minuten met de deksel op de pan zodat het goed kan garen. Snijd de fritatta voor het serveren in punten.

Eet smakelijk!

Serveertip

Vervang de ham door chorizo om het gerecht iets pittiger te maken. Dien de frittata op op een mooie schaal en in punten gesneden. Zo kan iedereen een stukje pakken.

Boodschappenlijst

  • 200 gram gesneden bladspinazie (diepvries)
  • 1 grote aardappel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram achterham
  • 3 el milde olijfolie
  • 4 eieren
  • zout
  • peper

Ook lekker

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk Italiaanse pasta met zalm. Makkelijk en snel te bereiden. Bereid de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm onder tussen de olijfolie....

Aan de slag!