Chocolade droom

Hemelse modder. Zo wordt chocolade mousse ook weleens genoemd. Wij noemen het chocolade droom. Een heerlijk gerecht om bij weg te dromen en te genieten van de smaak van echte chocolade.

Klop de slagroom stijf. Zet de opgeklopte slagroom afgedekt in de koelkast. Hak of breek de chocolade in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kom en voeg hier de poedersuiker aan toe. Breng in een pan de koffie met het water aan de kook. Zet het vuur lager zodra het kookt en voeg dan de chocolade toe. Blijf goed doorroeren zodat de chocolade langzaam kan smelten. Er mogen geen klontjes in komen. Laat het geheel afkoelen. Als de chocolade voldoende is afgekoeld voeg dan de slagroom toe en meng het tot het een egale kleur heeft. Serveer de mousse in kleine schaaltjes of gebruik het als tussenlaag bij een taart.

Eet smakelijk!

Serveertip

Lekker bij dit dessert is een likeurtje. Serveer er een klein glaasje Tia Maria of Licor43 bij.

Boodschappenlijst

  • 200 gram Zwitserse pure chocolade 72%
  • 150 gram poedersuiker
  • 3 dl slagroom
  • 150 ml sterke koffie
  • 8 el water

Ook lekker

Chocolade cheesecake muffins

Onze nieuwe favoriet! Heerlijke chocolade met een romige topping. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de cacao, tarwebloem en bakpoeder in een kom....

Aan de slag!

Chocolade cake met bosvruchten

Een klassieke verwennerij: chocolade cake. Extra lekker met wat bosvruchten erbij. Vet een cakevorm in en verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt in...

Aan de slag!

Zoete kaneelbroodjes

Uitgebreid ontbijten of gewoon een lekker tussendoortje? Probeer dan deze kaneelbroodjes. Doe de karnemelk en de helft van de roomboter in een pannetje en smelt...

Aan de slag!