Chocolade cake met bosvruchten

Een klassieke verwennerij: chocolade cake. Extra lekker met wat bosvruchten erbij.

Vet een cakevorm in en verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt in een pan op laag vuur de chocolade en de roomboter tot het gesmolten is en roer het door elkaar. Zet de pan van het vuur en laat afkoelen.

Scheid de eieren. Klop de eiwitten samen met het zout stijf. Voeg steeds een beetje van de suiker toe en klop tot het geheel wat glimmend oogt. Klop het eigeel los en meng dit door de afgekoelde chocolade. Voeg met een lepel het chocolade mengels toe aan het eiwit. Probeer het geheel goed te mengen met zo min mogelijk bewegingen.  Voeg vervolgens de bakpoeder en het kaneel toe. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak de cake gaar in ongeveer 40 minuten. Zet daarna de oven uit en laat de cake in de oven afkoelen. Voor het maken van de topping klop je de slagroom en voeg de zaadjes uit het vanille stokje toe. Gebruik je verse bosvruchten, spoel deze dan af en laat goed uitlekken. Gebruik je diepvries bosvruchten, haal de bosvruchten uit de verpakking en laat goed uitlekken. Verdeel de slagroom over de afgekoelde cake en beleg met de bosvruchten.

Eet smakelijk!

Serveertip

In plaats van bosvruchten kun je uiteraard ook blauwe bessen, frambozen of aardbeien gebruiken.

Boodschappenlijst

  • 180 gram pure chocolade 72%
  • 140 gram roomboter
  • 5 eieren
  • 200 gram rietsuiker
  • 100 gram tarwebloem
  • 1 snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 500 ml slagroom
  • 200 gram bosvruchten
  • 1 vanille stokje

Ook lekker

Chocolade cheesecake muffins

Onze nieuwe favoriet! Heerlijke chocolade met een romige topping. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de cacao, tarwebloem en bakpoeder in een kom....

Aan de slag!

Zoete kaneelbroodjes

Uitgebreid ontbijten of gewoon een lekker tussendoortje? Probeer dan deze kaneelbroodjes. Doe de karnemelk en de helft van de roomboter in een pannetje en smelt...

Aan de slag!

Kokos citroen cake

Zoet en fris tegelijk. Deze kokos citroen cake is heerlijk bij de koffie of als dessert na de maaltijd. Verwarm de oven voor op 200...

Aan de slag!