Bulgur salade met kikkererwten, feta kaas en spekjes

Een maaltijd hoeft niet altijd een heel gerecht te zijn. Zeker in de zomer zijn maaltijdsalades onze favoriet. Deze bulgur salade bijvoorbeeld. Lekker en makkelijk te maken.

Bereid de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de bulgur ongeveer een uur staan bij kamertemperatuur. Snijd 2 citroenen door de helft en pers het sap eruit. Meng ondertussen in een kom de olie, citroensap en wat zout en peper. Giet dit over de bulgur heen en meng het met een vork. Schil en rasp de wortels. Snijd de lente uitjes in fijne ringetjes. Laat de kikkererwten uitlekken en meng de verse peterselie hierdoor heen. Bak de spekjes uit in een koekenpan zonder boter of olie. Snijd ondertussen de feta kaas in blokjes. Voeg de kikkererwten, wortel, lente ui en de feta kaas toe aan de bulgur. Als de spekjes lekker bruin gebakken zijn, voeg dan ook deze toe aan de bulgur. Nog een laatste keer alles goed mengen.

Eet smakelijk!

Serveertip

Wil je een vegetarische salade? Laat dan de spekjes achterwege. Liever vis? Gebruik dan garnalen in plaats van spekjes.

Boodschappenlijst

  • 150 gram bulgur
  • 120 ml olijfolie extra vierge
  • 50 gram verse peterselie, fijgehakt
  • 100 gram wortel
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 citroenen
  • 100 gram feta kaas
  • 100 gram lente-ui, fijngesneden
  • 150 gram spekjes
  • zout
  • peper

Ook lekker

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk Italiaanse pasta met zalm. Makkelijk en snel te bereiden. Bereid de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm onder tussen de olijfolie....

Aan de slag!