Boekweit pannenkoeken

Pannenkoeken zijn altijd lekker en makkelijk te maken. Voor ontbijt of lunch of als traktatie voor de kids.

Meng in een kom het meel, de havermout, de eieren en de melk. Mix dit met een handmixer of keukenmachine tot een beslag. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan. Giet steeds een klein beetje beslag in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin. Garneer de pannenkoeken met het fruit. Ook erg lekker om er hartige pannenkoeken van te maken door er bijvoorbeeld wat kaas op te strooien en dit te laten smelten.

Eet smakelijk!

Serveertip

ook een hartige pannenkoek is zo gemaakt. Bak voordat je het beslag in de pan doet eerst wat spek of ham. Giet daarover het beslag. Op het moment dat je de pannenkoek draait kun je op de bovenkant nog wat kaas laten smelten.  

Boodschappenlijst

  • 100 gram boekweit meel
  • 120 gram havermout
  • 4 eieren
  • 400 ml halfvolle melk
  • 3 el geurloze kokosolie
  • frambozen voor garnering (diepvries)

Ook lekker

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk Italiaanse pasta met zalm. Makkelijk en snel te bereiden. Bereid de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm onder tussen de olijfolie....

Aan de slag!