Bloemkoolburgers

Liever geen vlees maar af en toe wel zin in een burger? Dan zijn deze bloemkoolburgers een uitkomst.

Snij de bloemkoolroosjes af en hak ze fijn. Maak in een kom een beslag van de bloem, het ei en het water. Pel en pers de knoflook. Meng deze met de gesnipperde ui, peper, zout en nootmuskaat door het beslag.  Voeg de bloemkool en de selderij toe. Maak van dit beslag ongeveer 4 ronde ballen. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Leg de ballen er in en druk ze plat tot kleine ronde burgers. Bak de burgers in ongeveer 6 tot 8 minuten bruin en gaar. Keer de burgers regelmatig zodat ze aan beide zijde goed bakken.

Eet smakelijk!

Serveertip

Deze burgers zijn er lekker op een Italiaanse bol met wat saus. Of met wat zelfgemaakte frites van zoete aardappel.

Boodschappenlijst

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 el tarwebloem
  • 1 ei
  • 1 el water
  • 2 el gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el gehakte selderij
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • milde olijfolie

Ook lekker

Pasta pesto met garnalen en gerookte zalm

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de champignons in plakjes en snijd de roosjes van de broccoli. Verhit de olijfolie in een...

Aan de slag!

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk Italiaanse pasta met zalm. Makkelijk en snel te bereiden. Bereid de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm onder tussen de olijfolie....

Aan de slag!