Aubergine hazelnoot rolletjes

Deze aubergine hazelnootrolletjes zijn een heerlijk snack bij de borrel. Het zachte van de aubergine en het knapperige van hazelnoot geven deze rolletjes een lekkere smaak en bite.

Snijd de aubergine in de lengte door in plakken van ½ tot 1 centimeter dik. Smeer deze in met ketjap en laat dit ongeveer 15 minuten intrekken. Hak de hazelnoten en de olijven grof. Snijd de lente ui fijn, raps de schil van 1 citroen en meng deze met de hazelnoten, de olijven, geitenkaas en de fijngehakte peterselie. Dep de aubergineplakken droog. Bestrijk ze dun met wat olijfolie en bak ze om en om in de boter voor ongeveer 5 minuten in een koekenpan op matig vuur. Bestrijk de plakken met het hazelnootmengsel en rol deze op. Zet ze vast met een cocktailprikker.

Eet smakelijk!

Serveertip

Leg de rolletjes op een mooie serveerschaal. Eventueel met een sausje in het midden om de rolletjes in te dippen.

Boodschappenlijst

  • 1 grote aubergine
  • 50 gram hazelnoten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 lente ui
  • 1 citroen
  • ketjap
  • versgemalen zwarte peper
  • milde olijfolie
  • klontje roomboter
  • 50 gram zwarte Kalamata olijven
  • 3 el fijngehakte peterselie

Ook lekker

Chocolade cheesecake muffins

Onze nieuwe favoriet! Heerlijke chocolade met een romige topping. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de cacao, tarwebloem en bakpoeder in een kom....

Aan de slag!

Zuurkooltaartjes

Lekkere kleine taartjes. Leuk als Hollands tapas hapje. Verwarm de oven voor op 200 ℃. Laat de deegplakjes ontdooien. Laat de zuurkool in een zeef...

Aan de slag!

Pompoenflapjes

Met pompoen kun je alle kanten op; soep, puree maar ook heerlijke flapjes. Verwarm de oven voor op 180 ℃. Voor het deeg: Schil de...

Aan de slag!