Amandel-choco brokken

Chocola is en blijft een van de favoriete snacks. Deze choco brokken zijn een heerlijk tussendoortje bij de koffie of als dessert.

Verwarm de oven voor op 140° C . Klop met een mixer of keukenmachine de boter, het amandelmeel, de eiwitten, suiker en honing door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer het deeg dun uit over de bakplaat. Hak de chocolade en de amandelen fijn. Strooi de snippers over het deeg. Bak het deeg in ongeveer 45 minuten goudbruin en hard. Laat de koek 10 minuten afkoelen en breek het vervolgens in stukken.

Eet smakelijk!

Serveertip

Wil je de brokken wat meer kleur geven? Dan kun je er, tegelijkertijd met de amandelen, ook wat cranberries over heen strooien.

Boodschappenlijst

  • 100 gram roomboter
  • 75 gram amandelmeel
  • 160 gram kristalsuiker
  • 60 gram vloeibare bloemenhoning
  • 2 eiwitten
  • 150 gram pure chocolade 72%
  • 150 gram amandelen

Ook lekker

Chocolade cheesecake muffins

Onze nieuwe favoriet! Heerlijke chocolade met een romige topping. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de cacao, tarwebloem en bakpoeder in een kom....

Aan de slag!

Chocolade cake met bosvruchten

Een klassieke verwennerij: chocolade cake. Extra lekker met wat bosvruchten erbij. Vet een cakevorm in en verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt in...

Aan de slag!

Zoete kaneelbroodjes

Uitgebreid ontbijten of gewoon een lekker tussendoortje? Probeer dan deze kaneelbroodjes. Doe de karnemelk en de helft van de roomboter in een pannetje en smelt...

Aan de slag!