Aardbei wentelteefjes

Een wentelteefje is een echte verwennerij. Als onderdeel van een uitgebreid ontbijt op zondagmorgen of heerlijke traktatie tijdens de lunch.

Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes schuin door het midden. Klop in een kom de slagroom stijf en meng de aardbeienjam hierdoor heen. Bewaar de slagroom afgedekt in de koelkast. Klop de eieren los in een diep bord en giet hier de melk bij. Laat de sneetjes brood in het eimengsel weken. Verhit ondertussen wat van de boter in een koekenpan. Laat de sneetjes brood uitlekken en bak ze aan beide zijden bruin. Herhaal dit met de andere sneetjes brood. Bestrijk de gebakken sneetjes brood met wat aardbei slagroom en garneer met verse aardbeien en de rietsuiker.

Eet smakelijk!

Serveertip

Geen aardbei liefhebber? Vervang de jam voor abrikozen jam en serveer met verse abrikozen of perziken.

Boodschappenlijst

  • 1 bakje aardbeien
  • 3 dl halfvolle melk
  • 40 gram roomboter
  • 6 sneetjes witbrood
  • 2 dl slagroom
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • 2 eieren
  • 4 el rietsuiker

Ook lekker

Fritatta met spinazie

Een klassiek Spaans gerecht: Frittata. Makkelijk te maken en erg lekker als lunch of lichte maaltijd. Verwarm de spinazie in een pannetje. Schil de aardappel,...

Aan de slag!

Stokbroodje met hamburger en yoghurt dip

Een heerlijke lunch of lichte maaltijd? Met stokbrood en daarop een hamburger kan het allebei. Lekker in combinatie met het frisse van de yoghurtsaus. Verwarm...

Aan de slag!

Wrap van ei met kwark

We kennen de wrap eigenlijk alleen als maistortilla. Maar met ei maak je in no time een heerlijke wrap. Breek de eieren en doe ze...

Aan de slag!