Aardbei wentelteefjes

Een wentelteefje is een echte verwennerij. Als onderdeel van een uitgebreid ontbijt op zondagmorgen of heerlijke traktatie tijdens de lunch.

Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes schuin door het midden. Klop in een kom de slagroom stijf en meng de aardbeienjam hierdoor heen. Bewaar de slagroom afgedekt in de koelkast. Klop de eieren los in een diep bord en giet hier de melk bij. Laat de sneetjes brood in het eimengsel weken. Verhit ondertussen wat van de boter in een koekenpan. Laat de sneetjes brood uitlekken en bak ze aan beide zijden bruin. Herhaal dit met de andere sneetjes brood. Bestrijk de gebakken sneetjes brood met wat aardbei slagroom en garneer met verse aardbeien en de rietsuiker.

Eet smakelijk!

Serveertip

Geen aardbei liefhebber? Vervang de jam voor abrikozen jam en serveer met verse abrikozen of perziken.

Boodschappenlijst

  • 1 bakje aardbeien
  • 3 dl halfvolle melk
  • 40 gram roomboter
  • 6 sneetjes witbrood
  • 2 dl slagroom
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • 2 eieren
  • 4 el rietsuiker

Ook lekker

Wrap met gemengde bonen en gehakt

Lekker als lunch of maaltijd deze goed gevulde wraps. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en rul hierin...

Aan de slag!

Vijf granen broodje met avocado mousse

Zelf broodbeleg maken is makkelijk en lekker. Neem nou deze avocado mousse. Klaar in no-time! Bak de broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook...

Aan de slag!

Linzensoep

Een lekker warme en vullende soep is perfect voor een snelle maaltijd, lunch of gewoon tussendoor. Schil en snijd de ui fijn. Pel en pers...

Aan de slag!