producten
Films

Films over (biologische) voeding en de keten


Bio+ heeft voor u interessante films geselecteerd met een informatieve, vermakende en leerzame lading. U kunt ze bekijken door op één van onderstaande links te klikken.

De Groene Paashaas van Bio+ bekijkt biologische keten
De Groene Paashaas, Bio+ ambassadeur voor een duurzaam Pasen, nam voor Pasen een kijkje in de transparante biologische keten. Hij bezocht een biologische legpluimveehouderij, een eierpakstation en een aantal supermarkten om te kijken hoe makkelijk consumenten groen kunnen winkelen en biologische eieren kunnen kopen. Deze actie is een onderdeel van de campagne Groene Pasen van Bio+.

Groene Kerstman bezoekt supermarkten
De Groene Kerstman is een initiatief van Bio+. In navolging van de Groene Sint (die consumenten massaal aan de eerlijke chocolade heeft gekregen) probeert de Groene Kerstman consumenten op ontspannen wijze bewust te maken van de keuzes die ze maken in de winkel. Zeker in de Kerstperiode willen consumenten wel even nadenken over de keuzes die ze maken. De Groene Kerstman helpt ze bij dat proces. De Groene Kerstman zal de komende jaren het positieve boegbeeld worden van biologische producten.

"Taste the Waste", documentaire over voedselverspilling
Bijna de helft van het voedsel belandt niet op ons bord maar in de vuilnisbak. Het leeuwendeel gaat verloren bij de productie, de verwerking, het transport en de retailer. In de documentaire “Taste the Waste” wordt een impressie gegeven van de mondiale situatie in voedselverspilling. De film laat je de wereld zien van supermarkten, telers, voedselexperts, eco-activisten en politici die zich op verschillende manieren bezig houden met dit probleem. Supermarkten overladen hun schappen met een variëteit van hetzelfde product, sushi wordt als voer voor varkens gebruikt en onze voedselverspilling draagt bij aan de wereldhonger. “Taste the Waste” laat ook zien dat het anders kan. Er zijn alternatieven om onze verspilling te reduceren zonder verlies van onze huidige standaard van leven. Bekijk hier de trailer van de documentaire.

Adopteer een kip
Een kort filmpje over het project Adopteer een kip

Wat vinden jongeren van voedsel
Minister Verburg wordt door jongeren geïnterviewd tijdens haar tour duurzaam voedsel

Our children will accuse us
Een film over slechte voeding en de gevolgen hiervan

TV commercial 'Biologisch, dat proef je, dat merk je'

Food Matters
Food Matters is een informatieve documentaire over keuzes en beslissingen die je kunt maken gericht op je gezondheid.  

Food, Inc. - You'll never look at dinner the same way
Hoeveel weten we eigenlijk echt over het voedsel dat we kopen bij de supermarkt en serveren aan onze families?