producten
Duurzaamheid

Samenwerken aan duurzaamheid


Bio+ is een uniek samenwerkingsplatform tussen producenten van lekkere biologische producten aan de ene kant en supermarkten aan de andere kant. Samen zorgen we er voor dat lekkere biologische producten bereikbaar en betaalbaar zijn voor iedereen. Bio+ en haar producenten hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom zijn alle meer dan 300 producten 100% biologisch. En dat is goed voor mens, milieu en dier.

Daarnaast zijn steeds meer producten Fairtrade gecertificeerd. Dit geldt bijvoorbeeld voor onze bananen, ananas, thee, rijst en chocolade. De Bio+ rietsuiker is EcoSocial gecertificeerd. Je vindt Bio+ producten ondertussen in meer dan 2.500 supermarkten.    

Initiatieven van onze samenwerkingspartners
Veel van onze producenten hebben zelf diverse duurzaamheidinitiatieven genomen. Deze initiatieven zijn gericht op het verminderen van het watergebruik, CO2 uitstoot en verpakkingsmateriaal. De supermarkten Coop, Jumbo en Plus die hun schouders zetten onder het merk Bio+ zetten zich in om minder energie te verbruiken. Dit realiseren ze bijvoorbeeld door het afdekken van koelingen. In overleg met de supermarkten wordt ook bekeken hoe we, door slimmer in te kopen en de producten aantrekkelijker te maken, derving kunnen voorkomen. Zo draagt iedereen een steentje bij aan een duurzamere maatschappij. En dat blijft gelukkig niet onopgemerkt. Zo hebben we op 6 oktober jl. de FNLI-Award 2011 gewonnen in de categorie ‘Grootste maatschappelijke bijdrage’. En daar zijn we trots op!